Amsterdam Economic Board

Portfolio
AMEC portfolio case pr en content marketing bureau Counter Content

De Amsterdam Economic Board streeft een duurzame economische groei na in de Metropoolregio Amsterdam. Door het stimuleren van innovatie en samenwerkingen tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid probeert zij deze doelstellingen te behalen. Wij worden regelmatig ingeschakeld om content en publiciteit te genereren.

Met behulp van earned en owned media wil de Metropoolregio Amsterdam zich profileren als een duurzame hotspot. Met zusterorganisatie Counter Creatives realiseerden wij o.a. de websites voor het project Greenmetropole en het Festival of Cools waar 70 duurzame ondernemers hun producten en diensten etaleerden. Wij zorgden voor de nodige publiciteit rondom dit festival en hielpen de algehele communicatie naar een hoger niveau.

We zorgden daarnaast voor meer aandacht voor de Agri & Food-sector en de Maakindustrie. Zo ontwikkelden we staalkaarten met mooie voorbeelden uit de maakindustrie. Hiervoor interviewden we vele stakeholders uit de regio, ontwikkelden we een vragenlijst waarmee we informatie uit de regio haalden en herschreven (en vertaalden) we alle aangeleverde teksten voor de website van de Board. Ook produceren we i.s.m. onze creatieve tak met enige regelmaat infographics en uitgebreide brochures over de Metroolpoolregio Amsterdam. Deze brochures worden o.a. gebruikt door een Nederlandse handelsdelegatie op in China en door burgemeester Van der Laan op bezoek bij zijn Europese collega-burgemeesters in Brussel.

Counter Content © 2020