NIEUWS EN PERSBERICHTEN

Metaverse festival MET AMS kiest Counter Content als communicatiepartner

Amsterdam 15 juni 2022, MET AMS, het eerste metaverse festival in Europa, kiest Counter Content om in de Nederlandse markt en daarbuiten te zorgen voor naamsbekendheid. MET AMS wordt deze week van 14 tot 17 juni gehouden in en om de Gashouder in Amsterdam. Eerder kondigde het festival al samenwerkingen aan met merken als Azerion, Magnum en Ledger. Nu bevestigt het ook de samenwerking met PR- en content marketingbureau Counter Content.

Raymond Bresching, oprichter van Counter Content over de samenwerking: “We zijn blij dat we onderdeel mogen uitmaken van het eerste metaverse festival in Europa. Door onze ervaring in de technologie- en cultuursector past ons bureau perfect bij de ambities en doelstellingen van MET AMS. Samen maken wij een succes van de eerste editie van het metaverse festival!”

Anne-Sophie Erbé, Head of Brand bij MET AMS over de samenwerking: “Counter Content werkt op een prettige en professionele manier samen, is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van web 3.0 en de metaverse. Daarnaast weet het bureau de juiste snaar te raken als het op de tone of voice en visie van MET AMS aankomt.”

Van 14 tot 17 juni wordt de eerste editie van MET AMS gehouden. Het metaverse festival vindt plaats in en om de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam. Het festival is de eerste in zijn soort en combineert een inhoudelijke conferentie voor professionals met een scala aan culturele side events en een nachtprogrammering voor een breed publiek. Gedurende de tweedaagse conferentie kunnen tech developers, virtual reality ontwerpers, softwareontwikkelaars en andere professionals uit de marketing, tech en crypto branche, maar ook kunstenaars, muzikanten en modeontwerpers uit de kunst en cultuursector netwerk events bijwonen en meedoen aan discussiegroepen. Daarnaast maken kunstroutes, concerten en virtual reality het onderwerp metaverse toegankelijk voor een breder publiek.

Over Counter Content

Counter Content helpt ambitieuze en innovatieve merken aan een goed verhaal met een heldere boodschap. Het team met gedreven PR-experts, communicatieadviseurs en content marketeers werkt aan zichtbaarheid, reputatie, thought leadership en de groei van merken. Dat doet het bureau voor merken als Gorillas, Hardt Hyperloop, ALD Automotive en EasyPark. Counter Content is gevestigd in Zaandam en is onderdeel van Counter Collective. Meer weten? Bezoek www.countercontent.nl

Over MET AMS

MET AMS wordt van 14 tot 17 juni gehouden in en om de Gashouder te Amsterdam. Het metaverse festival is de eerste in zijn soort en combineert een inhoudelijke conferentie voor professionals met een scala aan culturele side events en een nachtprogrammering voor een breed publiek. Gedurende de tweedaagse conferentie kunnen tech developers, virtual reality ontwerpers, softwareontwikkelaars en andere professionals uit de marketing, tech en crypto branche, maar ook kunstenaars, muzikanten en modeontwerpers uit de kunst en cultuursector netwerk events bijwonen. Daarnaast maken kunstroutes, concerten en virtual reality het onderwerp metaverse toegankelijk voor een breder publiek. Meer weten? Bezoek www.met-ams.xyz

EasyPark Group kiest voor Counter Content als PR-partner

De samenwerking betreft Parkmobile en EasyPark in zowel Nederland als België

Zaandam, 25 mei 2022. EasyPark, Europa’s toonaangevende technologiebedrijf op het gebied van parkeren, kiest na een succesvolle eerste paar maanden voor Counter Content als vaste partner op het gebied van PR- en content marketing. Het Zaanse bureau richt zich op de naamsbekendheid in de Nederlandse en Belgische markt voor de merken Parkmobile, Park-line en EasyPark.

EasyPark Group nam in 2021 de wereldwijde aanbieder van digitale parkeerdiensten PARK NOW Group over. Sindsdien is het techbedrijf actief in meer dan 27 landen en 3.200 steden met de apps EasyPark, Parkmobile en Park-line. De technologie die erachter zit zorgt voor eindeloze mogelijkheden voor zowel het verbeteren van de afzonderlijke parkeerervaring voor elke automobilist als voor stadsplanning. EasyPark past innovatieve technologische oplossingen toe om de duurzaamheid en leefbaarheid in de leef- en werkomgeving te verbeteren.

Marius Koerselman van EasyPark Group: “Nederland is voor EasyPark Group een belangrijke markt. Zowel de inwoners als bestuurders staan open voor innovatie en digitale hulpmiddelen om steden leefbaarder te maken. Dat we samen met Counter Content het merk een gezicht gaan geven in zowel Nederland als België, zie ik met veel vertrouwen tegemoet.”   

Raymond Bresching van Counter Content over de samenwerking: “Wij zijn erg blij dat wij met de merken EasyPark en Parkmobile aan de slag gaan in beide landen. Qua cultuur en ambitie matchen wij goed met het communicatieteam van EasyPark. Bovendien passen de innovatieve en internationale merken perfect bij Counter. Wij hebben er erg veel zin in!”

Over Counter Content

Counter Content helpt ambitieuze en innovatieve merken aan een goed verhaal met een heldere boodschap. Het team met gedreven PR-experts, communicatieadviseurs en content marketeers werkt aan zichtbaarheid, reputatie, thought leadership en de groei van merken. Dat doet het bureau voor merken als Gorillas, Hardt Hyperloop, ALD Automotive en EasyPark. Counter Content is gevestigd in Zaandam en is onderdeel van Counter Collective. Meer weten? Bezoek  www.countercontent.nl

Over Easypark 

EasyPark is een toonaangevend, snelgroeiend techbedrijf in parkeeroplossingen dat automobilisten helpt een parkeerplaats te vinden, parkeermogelijkheden te managen en hun elektrisch voertuig op te laden. Onze unieke en hypermoderne technologie helpt ook bedrijven, steden, parking operators en vastgoedeigenaren met de administratie, de planning en het datagedreven management in meer dan 3.200 steden in 27 landen. Met elke parkeerplek maken we het leven in de stad beter. In Nederland zijn de merken Parkmobile, Park-line en EasyPark actief vanuit de EasyPark Group. Ga naar www.easypark.nl voor meer informatie.

Ervaren projectmanager marketing en communicatie

Wil jij werken voor innovatieve en internationale merken zoals ALD Automotive, Gorillas en EasyPark? Gaat jouw hart sneller kloppen van disruptieve startups zoals Hardt Hyperloop en gave evenementen als MET AMS, het nieuwe metaverse festival in Amsterdam? En heb je affiniteit met content marketing, communicatie en merkactivatie? Lees dan verder. Want Counter Content is op zoek naar een ervaren projectmanager marketing & communicatie. 

Vanuit ons industriële clubhuis aan de Zaan in Zaandam werken we met een team van ervaren communicatieprofessionals aan interessante, leuke en soms complexe marketing- en communicatievraagstukken van klanten in de wereld van tech, mobiliteit, duurzaamheid en innovatie. Dat doen we goed en daarom is er ruimte voor uitbreiding van het team.

Het werk is afwisselend, uitdagend en je krijgt ruimte om jezelf te laten zien. Je bent verantwoordelijk voor verschillende marketing en communicatievraagstukken. Denk aan een merkactivatie met een earned component, een digitale lead campagne en een paid social advertising campagne in samenwerking met influencers. Die afwisseling zit ‘m trouwens niet alleen in verschillende klanten en projecten. Want als projectmanager ben je niet alleen verantwoordelijk voor tevreden klanten en strak projectmanagement, maar denk je ook mee over strategie, concept en uitvoering.

Jouw verantwoordelijkheden:

 • Verantwoordelijk voor planning en budgettering van verschillende projecten
 • Klantpresentaties over strategie, tactiek en/of plan van aanpak
 • Juiste mensen inschakelen voor de opdracht, brainstorms en check-ins plannen.
 • Workflows en processen in kaart brengen (urenregistratie, facturatie, etc)
 • Studio management (briefen, inchecken, uren in de gaten houden)
 • Inkoopoffertes uitzoeken en maken
 • Bijhouden van freelance netwerk 
 • Vertalen klantvragen naar creatives (briefings)
 • Maken offertes en zorgen voor gestroomlijnde facturatie
 • Scope van het werk juist inschatten en zorg dragen voor het afronden van de projecten binnen budget en binnen afgesproken termijn.

Dit bieden wij:

 • Een dienstverband van 32 tot 40 uur;
 • De vrijheid om je te ontwikkelen en te shinen;
 • Regelmatig feedback om beter te worden;
 • Gezellige en ervaren collega’s;
 • Een lekkere werksfeer bij een creatief bedrijf;
 • Flexibele werktijden;
 • De mogelijkheid tot thuiswerken;
 • Heel veel afwisseling;
 • Een goed netwerk;
 • Een laptop van de zaak;
 • Vrijkaarten voor evenementen en festivals;
 • Een lang weekend bijkomen op camping Bakkum;
 • Een concurrerend salaris;
 • En natuurlijk goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Je past bij Counter Content als je:

 • Voor klanten en je collega’s door het vuur gaat;
 • Eerlijk en transparant bent;
 • Initiatief en ambitie hebt;
 • Humor hebt en kunt relativeren.

En dit neem je sowieso mee:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt een opleiding en/of ervaring opgedaan op het gebied van marketing en/of communicatie;
 • Meerdere jaren aantoonbare ervaring aan bureauzijde en/of als marketeer/communicatieadviseur;
 • Je hebt ervaring met en je voelt je meer dan comfortabel in het zelfstandig aansturen van klanten en projecten;
 • Je bent representatief, staat positief in het leven en geeft mensen een goed gevoel.

Solliciteren?

Stuur dan je c.v. en (korte) motivatie naar raymond@countercontent.nl

ACCOUNTMANAGER DIGITAL, CONTENT & COMMUNICATIE

WIL JE WERKEN VOOR INNOVATIEVE EN INTERNATIONALE MERKEN ZOALS ALD AUTOMOTIVE, HARDT HYPERLOOP EN GORILLAS? HEB JE AFFINITEIT MET DIGITALE MARKETING, COMMUNICATIE, SOCIAL MEDIA EN MERKACTIVATIE? LEES DAN VERDER! WANT COUNTER CONTENT IS OP ZOEK NAAR EEN ACCOUNTMANAGER.

Vanuit ons industriële clubhuis aan de Zaan in Zaandam werken we met een team van ervaren communicatieprofessionals aan interessante, leuke en soms complexe marketing- en communicatievraagstukken van klanten in de wereld van tech, mobiliteit, duurzaamheid en innovatie. Dat doen we goed en daarom is er ruimte voor uitbreiding van het team.

Het werk is afwisselend, uitdagend en je krijgt ruimte om jezelf te laten zien. Je bent verantwoordelijk voor verschillende marketing en communicatievraagstukken. Denk aan een merkactivatie met een earned component, een digitale lead campagne en een paid social advertising campagne in samenwerking met influencers. Die afwisseling zit ‘m trouwens niet alleen in verschillende klanten en projecten. Want als accountmanager ben je niet alleen verantwoordelijk voor tevreden klanten en strak projectmanagement, maar denk je ook mee over strategie, concept en uitvoering.

Accountmanagement 

 • Relaties onderhouden en klanten tevreden houden
 • Dienen als eerste aanspreekpunt
 • Zien van commerciële kansen (pro-actief zijn in plaats van reactief)
 • Vertalen klantvragen naar creatives (briefings)
 • Maken offertes en zorgen voor gestroomlijnde facturatie
 • Scope van het werk juist inschatten en zorg dragen voor het afronden van de projecten binnen budget en binnen afgesproken termijn


Projectmanagement 

 • Verantwoordelijk voor planning van alle projecten
 • Juiste mensen inschakelen voor de opdracht, brainstorms en check-ins plannen.
 • Workflows en processen in kaart brengen (urenregistratie, facturatie, etc)
 • Studio management (briefen, inchecken, uren in de gaten houden)
 • Inkoopoffertes uitzoeken en maken
 • Bijhouden van freelance netwerk 

Sales support 

 • Maken en opvolgen offertes
 • Maken en meewerken aan pitches en presentaties
 • Netwerk uitbouwen (events bijwonen, new business)

Ondersteunende taken 

 • Sparringpartner bij brainstorms
 • Social media management
 • Campagnemanagement

En dit neem je sowieso mee:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt een opleiding en/of ervaring opgedaan op het gebied van marketing en/of communicatie;;
 • Meerdere jaren aantoonbare ervaring aan bureauzijde;
 • Je hebt ervaring in het zelfstandig aansturen van klanten en projecten;
 • Je bent representatief, staat positief in het leven en geeft mensen een goed gevoel.

Solliciteren?

Stuur dan je c.v. en (korte) motivatie naar raymond@countercontent.nl

Counter kantoor

ADVISEUR PR & COMMUNICATIE – JUNIOR EN MEDIOR

WIL JE WERKEN VOOR INNOVATIEVE EN INTERNATIONALE MERKEN ZOALS ALD AUTOMOTIVE, HARDT HYPERLOOP EN GORILLAS? HEB JE AFFINITEIT MET PR EN COMMUNICATIE? LEES DAN VERDER! WANT COUNTER CONTENT IS OP ZOEK NAAR EEN JUNIOR ÉN MEDIOR PR-ADVISEUR.

Vanuit ons industriële clubhuis aan de Zaan in Zaandam werken we met een team van ervaren communicatieprofessionals aan interessante, leuke en soms complexe communicatievraagstukken van klanten in de wereld van tech, mobiliteit, duurzaamheid en innovatie. Dat doen we goed en daarom is er ruimte voor uitbreiding van het team.

Het werk is afwisselend, uitdagend en je krijgt ruimte om jezelf te ontwikkelen. Die afwisseling zit ‘m trouwens niet alleen in verschillende klanten en projecten. Want als PR en communicatie-adviseur combineer je moeiteloos strategie met uitvoering en zorg je samen met je collega’s dat merken zichtbaar zijn, thought leadership kunnen claimen en dat hun verhalen landen bij de juiste doelgroepen. 

Oh, good to know: met deze vacature richten we ons op junior medewerkers vanaf 2 jaar werkervaring (inclusief stages), maar ook op medior medewerkers met inmiddels 3 tot 6 jaar relevante werkervaring.

Je werkzaamheden op een rij:

 • Opstellen en presenteren van communicatieplannen (medior);
 • PR-werkzaamheden zoals het pitchen van verhalen, versturen van persberichten en bijhouden van een medianetwerk;
 • Zelfstandig managen van meerdere projecten, creatieve teams en klanten (medior);
 • Maken/redactie copy (blogs, nieuwsberichten, persberichten);
 • Contact toeleveranciers (opvragen offertes, aansturen vertalingen)
 • Social media management (Facebook, LinkedIn etc.)
 • Begeleiden van creatie/content/campagne trajecten zoals video, animaties, e-books en design;
 • Licht administratief werk;

Dit bieden wij:

 • Een dienstverband van 28 tot 40 uur;
 • De vrijheid om je te ontwikkelen en te shinen;
 • Regelmatig feedback om beter te worden;
 • Gezellige en ervaren collega’s;
 • Een lekkere werksfeer bij een creatief bedrijf;
 • Flexibele werktijden;
 • De mogelijkheid tot gedeeltelijk thuiswerken;
 • Heel veel afwisseling;
 • Een goed netwerk;
 • Een laptop van de zaak;
 • En natuurlijk goede arbeidsvoorwaarden.

Je past bij Counter Content als je:

 • Voor klanten en je collega’s door het vuur gaat;
 • Eerlijk en transparant bent;
 • Initiatief en ambitie hebt;
 • Humor hebt en kunt relativeren.

En dit neem je sowieso mee:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Een hele scherpe pen en een goed verstand van content en media;
 • Je Engels is foutloos en internationale klanten sta je moeiteloos te woord;
 • Je bent representatief, staat positief in het leven en geeft mensen een goed gevoel;
 • Je vindt onderwerpen als tech, duurzaamheid, mobiliteit en creatieve dienstverlening interessant;
 • Je hebt een opleiding en/of ervaring opgedaan op het gebied van pr, communicatie en/of marketing;
 • Je bent representatief, staat positief in het leven en geeft mensen een goed gevoel.

Solliciteren?

Stuur dan je c.v. en (korte) motivatie naar raymond@countercontent.nl

Ervaren PR-manager voor innovatieve merken

Wil je werken voor innovatieve, internationale merken zoals ALD Automotive, Hardt Hyperloop en Gorillas? Ben je strategisch sterk en heb je meerdere jaren PR-ervaring? Lees dan verder! Want Counter Content is op zoek naar een ervaren PR-adviseur.

Vanuit ons industriële clubhuis aan de Zaan in Zaandam werken we met een team van ervaren communicatieprofessionals aan interessante, leuke en soms complexe communicatievraagstukken van klanten in de wereld van tech, mobiliteit, duurzaamheid en innovatie. Dat doen we goed en daarom is er ruimte voor uitbreiding van het team.

Het werk is afwisselend, uitdagend en je krijgt ruimte om jezelf te laten zien. Die afwisseling zit ‘m trouwens niet alleen in verschillende klanten en projecten. Want als ervaren PR-adviseur combineer je moeiteloos strategie met uitvoering en zorg je samen met je collega’s dat merken zichtbaar zijn, thought leadership kunnen claimen en dat hun verhalen landen bij de juiste doelgroepen.

Je werkzaamheden op een rij:

 • Opstellen en presenteren van communicatieplannen;
 • Strategisch communicatieadvies;
 • Account management;
 • Opstellen en bewaken van budgetten;
 • PR-werkzaamheden zoals het pitchen van verhalen, versturen van persberichten en bijhouden van een medianetwerk;
 • Zelfstandig managen van meerdere projecten, creatieve teams en klanten;
 • Maken/redactie copy (blogs, nieuwsberichten, persberichten);
 • Contact toeleveranciers (opvragen offertes, aansturen vertalingen);
 • Licht administratief werk;
 • Aansturen van een team en collega’s.

Dit bieden wij:

 • De vrijheid om je te ontwikkelen en te shinen;
 • Regelmatig feedback om beter te worden;
 • Gezellige en kundige collega’s;
 • Een positieve werksfeer bij een creatief bedrijf;
 • Flexibele werktijden;
 • Ruime mogelijkheden voor thuiswerken (ook post-corona);
 • Heel veel afwisseling;
 • Een goed netwerk;
 • Een laptop naar keuze;
 • Reiskostenvergoeding;
 • En natuurlijk goede arbeidsvoorwaarden.

Je past bij Counter Content als je:

 • Voor klanten en je collega’s door het vuur gaat;
 • Eerlijk en transparant bent;
 • Initiatief neemt en ambitieus bent;
 • Informeel en empathisch bent;
 • Een groei mindset hebt;
 • Je continu je prestaties en die van je klanten wil verbeteren;
 • Humor hebt en kunt relativeren.

En dit neem je sowieso mee:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt een opleiding en/of ervaring opgedaan op het gebied van pr, communicatie en/of marketing;
 • Je kunt (heel) goed schrijven;
 • Je hebt een goed netwerk van journalisten binnen tech, economie, duurzaamheid en mobiliteit;
 • Meerdere jaren aantoonbare ervaring aan bureauzijde;
 • Meerdere jaren aantoonbare ervaring met B2B, tech, innovatie;
 • Je hebt ervaring in het zelfstandig aansturen van klanten en projecten;
 • Je bent representatief, staat positief in het leven en geeft mensen een goed gevoel.

Solliciteren? Stuur dan je c.v. en (korte) motivatie naar Raymond.

Logo Brand New Galaxy

Brand New Galaxy opent kantoor in Amsterdam voor West-Europese activiteiten

Het snel groeiende en wereldwijd opererende marketing- en technologiebedrijf Brand New Galaxy gaat zijn West-Europese activiteiten vanuit een nieuw kantoor in Amsterdam aansturen. Hun missie: het bieden van uiterst gespecialiseerde en data geoptimaliseerde oplossingen in e-commerce, het leveren van creatieve content en automation & performance improvement vanuit de Nederlandse hoofdstad. Frank Carvalho, wereldwijd bekroond marketing- en reclameman met internationale ervaring, is aangesteld als Managing Director.

Brand New Galaxy (meer dan 500 medewerkers wereldwijd) is gespecialiseerd in e-commerce, creatie en contentproductie, en automatisering en performance optimalisatie voor top 500 merken.

De opening van het nieuwe kantoor in Amsterdam leidde tot een groot aantal persberichten over de nieuwe hub van BNG (onder andere in het Engels, Nederlands, Duits, Frans, Hongaars, Italiaans, Pools en Spaans). Het doel was om zoveel mogelijk media te bereiken en hen op de hoogte te brengen van  nieuwe kantoor van BNG in Amsterdam.

Er zijn meerdere interviews afgenomen in zowel Engels als Nederlands met de algemeen directeur van BNG, Frank Carvalho. In de interviews sprak Frank over de uiteindelijke doelen, bijdragen, oplossingen en ervaringen van het bedrijf.

We hebben met veel plezier en trots aan dit project gewerkt en zijn heel tevreden over het eindresultaat. Het totale bereik van de publicaties bedroeg meer dan 7 miljoen views!

Wil je meer weten over Brand New Galaxy of PR? Vraag het aan Raymond!

Sjoerd en de Stapelstad voorgelezen door de burgemeesters van Zaanstad en Wormerland

Sjoerd en de Stapelstad is een project waar we met z’n allen heel erg trots op zijn, maar onze eigen Barry en Mats in het bijzonder. En heel terecht vinden wij! Het kinderboek is het idee van Barry. Hij schreef de teksten en Mats heeft de supermooie illustraties gemaakt.  

Het boek gaat over Sjoerd, die later als hij groot is architect wil worden. Sjoerd heeft bijna geen plek om te kunnen spelen, omdat hij in een volgebouwde stad woont. Sjoerd verzint daar iets heel gaafs op! Het is een verhaal over doorzetten, volhouden en nooit opgeven. Iets wat goed past in deze tijd. 

Het boek werd, tijdens de lancering in het Inntel Hotel in Zaandam, voorgelezen door Jan Hamming (burgemeester van Zaanstad) en Judith Michel (burgemeester van Wormerland). Er zijn 120 exemplaren geschonken aan de Voedselbank Zaanstreek, en alle basisscholen in de Zaanstreek en Wormerland ontvingen een exemplaar. Ook is het boek geschonken aan de kinderafdeling van het Zaans Medisch Centrum. Nieuwsgierig? Wil je ook een boek hebben? Kijk dan op  www.stapelstad.nl

Wil je meer weten over Sjoerd en de Stapelstad? Vraag naar Barry

Video’s op afstand voor Het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie

Het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie, een samenwerking van de Vereniging van Universiteiten, Vereniging Hogescholen en SURF (een coöperatieve vereniging van Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen), werkt aan de digitalisering van het hoger onderwijs in Nederland. Wij hebben mee mogen werken aan dit project en hebben samen met experts de onderwijsinnovaties op een rijtje gezet. 

Al voor de uitbraak van corona is dit project in gang gezet. Vanuit verschillende thema’s wordt gewerkt aan het in goede banen leiden van de digitalisering voor meer dan 100.000 onderwijsprofessionals. Veel onderwijsinstellingen zijn gesloten, dus hebben wij, volledig op afstand, 10 video’s geproduceerd. We gunden ons iets meer tijd in de voorbereiding, hielden voorgesprekken en maakten scripts. Het beeld en geluid is apart van elkaar opgenomen zodat we, ondanks dat de video remote is geschoten, toch de best mogelijke kwaliteit kregen. 

Hier zie je een aantal voorbeelden van onder andere de thema’s Docentprofessionalisering en Aansluiting op de Arbeidsmarkt.

Meer weten over video’s maken op afstand? Vraag het aan Raymond!

01 mrt 2021
Door Counter Content
KesselsKramer project biodiversiteit Maak Grijs Groener

Biodiversiteit in de spotlights door de campagne ‘Maak grijs groener’

De campagne ‘Maak grijs groener’ van het bekende reclamebureau KesselsKramer voor de stichting Biodiversiteitsherstel richt zich op het verbeteren van de wereld. Het gaat namelijk niet goed met de biodiversiteit terwijl dit heel belangrijk is voor de balans in de natuur.

Veel mensen weten niet wat biodiversiteit nou precies is en waarom dit zo belangrijk is voor de wereld. Dat is waarom voorlichting over biodiversiteit zo belangrijk is. Biodiversiteit staat voor de verscheidenheid van plant- en diersoorten en de balans van al het leven op aarde. In Nederland is dit uit balans met als gevolg dat veel planten en dieren in hun voortbestaan worden bedreigd. En dat is ook nadelig voor een gezonde leefomgeving voor de mens. 55 procent van de bijensoorten zijn bedreigd, 46 soorten komen niet meer voor in ons land, en de afgelopen 130 jaar is 84 procent van alle vlinders uit ons land verdwenen. Grotere dieren als de otter, de korenwolf en de velduil worden ernstig in hun voortbestaan bedreigd.  

Wij waren blij dat wij deel mochten uitmaken van dit mooie project en verantwoordelijk mochten zijn voor de PR. De campagne heeft veel aandacht gekregen. Zo zijn er mooie publicaties verschenen in onder andere De Volkskrant, Trouw en het FD. Ook op de radio hebben we aandacht gekregen, onder andere in De Nieuws BV. Wij kijken dan ook met trots terug op deze succesvolle en leerzame campagne. 

Wil je meer weten over biodiversiteit of PR? Vraag het Tessa!

01 dec 2020
Door Counter Content

WEBINAR: DE KRACHT VAN STORYTELLING

Raymond Bresching, met 15 jaar ervaring op het gebied van marketing, PR en communicatie, gaf in mei zijn eerste webinar op uitnodiging van Ruurd Boehlee van Sortlist. Dit webinar ging in op wat corporate storytelling precies is, de kracht ervan en hoe je storytelling kan toepassen op jouw marketingstrategieën bij PR en content marketing.  

Op 28 mei werd ons kantoor voor een middag omgetoverd in een studio. Door middel van voorbeelden van o.a Eventbrite en Heijmans legde Raymond uit hoe storytelling de verbinding maakt tussen een merk en zijn doelgroep. Ook werd er ingezoomd op hoe bekende merken omgaan met storytelling in Coronatijd. Heb jij de webinar gemist? Klik dan hier, want het mooie aan een webinar is dat je het kan terugkijken. 

Meer weten over storytelling? Vraag het Raymond (raymond@countercontent.nl).

16 nov 2020
Door Counter Content

RAYMOND & BARRY IN HET NIEUWS

De oprichters van Counter Creatives en Counter Content waren een paar maanden geleden zelf te zien op verschillende nieuwsplatforms. Raymond Bresching van Counter Content stond in het Nederlands Medianieuws met zijn verhaal over de impact van Corona op de bureauwereld. Ook prijkte Barry Menger van Counter Creatives bovenaan in de nieuwsapp van NOS met zijn verhaal over zijn eerste jaren van ondernemerschap tijdens de kredietcrisis zo’n tien jaar terug.

“Onze focus ligt altijd op toegevoegde waarde bieden, dat is nu niet anders”
Raymond Bresching heeft gesproken met Nederlands Medianieuws over zijn leven als een content- en communicatiestrateeg en hoe Corona de werkwijze heeft veranderd. Hij vertelt o.a. ook over de samenwerking tussen de bedrijven Counter Content en Counter Creatives, maar ook over zijn passieprojecten. Het volledige artikel lezen? Klik dan hier

“Het is heel lastig om in zo’n tijd je klantenbestand op te bouwen”
In het interview met NOS spreekt Barry Menger hoe het is om een bedrijf te beginnen tijdens onzekere tijden. Hij vertelt dan ook zijn verhaal van zijn gewaagde keuze om tijdens de kredietcrisis zich om te scholen naar art director om zo een reclame- en design bureau te starten. 
Check het artikel hier

Ook met jouw verhaal in de media komen? Vraag Raymond (raymond@countercontent.nl) voor meer informatie.

21 okt 2020
Door Counter Content

Houd je huishoudapparaten schoon met Care Club

Dit voorjaar kwamen we massaal thuis te zitten door de lockdown. Een periode waarin we met zijn allen flinke hoeveelheden koffie wegklokten en te pas en te onpas wasjes draaiden. Dat gaf ons een reden om samen met Care Club te onderzoeken hoe Nederlanders omgaan met hun koffie- en wasmachines. Care Club is een onderneming die reinigingsproducten aanbiedt voor je koffiezetapparaat, wasmachine of vaatwasser. Care Club valt onder BSH Huishoudapparaten, een dochteronderneming van de Bosch Groep. Uit ons onderzoek kwamen shockerende resultaten naar voren. Daar was consumentenprogramma Radar het mee eens en publiceerde daar een artikel over.

Uit ons onderzoek blijkt dat een meerderheid van de Nederlanders hun koffiezetapparaat niet goed schoonmaakt. Een minderheid maakt de buitenkant van het apparaat schoon met een doekje (40%) en ook losse onderdelen worden door een klein deel meegenomen in de vaatwasser (33%). Slechts 47% ontkalkt de koffiemachine regelmatig en nog minder mensen gebruiken een goed reinigingsmiddel (14%). 

Verder blijkt uit het gedeelte van ons onderzoek over het wasmachinegebruik dat het favoriete wasmoment onder de Nederlanders het weekend blijkt te zijn. Woensdag is ook een populaire dag om de wasmachine te laten draaien, met wel 54%.

Lees ook wat  Radar schreef over Care Club en ons onderzoek over het gebruik van de koffiezetapparaten in Nederlandse huishoudens. 

13 jun 2019
Door Counter Content
Marketing/communicatie-stagiair(e) gezocht!

BETAALDE CONTENT MARKETING/PR STAGE IN ZAANDAM

Bij ons draait alles om content marketing, PR en social media. Daarmee helpen wij innovatieve corporates zoals ALD Automotive en Timing uitzendbureau, gave scaleups zoals Eventbrite en uitdagende startups als Hardt Hyperloop en HelloMaaS. Wij zijn Counter Content, het content marketing- en PR-bureau uit Zaandam.

Ben jij creatief, zelfstandig, een copywriter in spe én op zoek naar een uitdagende stage? Lees dan snel verder want wij zijn op zoek naar een leergierige en enthousiaste derde- of vierdejaars hbo’er voor een (eind) stage op het gebied van communicatie, content marketing en PR.

WAT GA JE DOEN?

Tijdens deze veelzijdige stage pak je veel opdrachten zelfstandig op. Je helpt Tessa en Raymond onder meer met het schrijven van nieuwsbrieven en persberichten. Verder ben je bij brainstormsessies, schrijf je mee aan strategische plannen en deel je jouw ongezouten mening. Daarnaast heb je belangrijke uitvoerende taken, zoals het updaten van medialijsten, het versturen van mailings en het bijhouden van social media. Als je vanuit je studie een opdracht moet maken, dan krijg je daar natuurlijk alle ruimte voor.

ALLES OP EEN RIJTJE:

 • Schrijven en redigeren van nieuwsbrieven, persberichten of nieuwsberichten;
 • Meedenken met campagnes, events en plannen;
 • Ontwikkelen van content voor verschillende social media-kanalen;
 • Updaten van medialijsten;
 • Bijhouden van mediaresultaten;
 • Algemene ondersteuning bij verschillende projecten en campagnes.

WAAROM COUNTER CONTENT?

Als je op zoek bent naar een creatief, vernieuwend en jong bureau en als je wilt samenwerken met ervaren collega’s en interessante klanten dan ben je bij ons aan het goede adres. Als er een goede klik is en je hebt je aan het eind van je stage bewezen dan kan het zomaar zijn dat we met je verdergaan. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mail met een korte motivatie naar tessa@countercontent.nl. Gebruik dit adres ook als je vragen hebt. Liever bellen? Dat kan. Bel dan 075 750 3518 en vraag naar Tessa.

WAT WIJ BIEDEN?

 • Een vergoeding van 400  bruto per maand
 • Werken in een klein en persoonlijk team
 • Informele werksfeer

 

15 feb 2019
Door Counter Content

Marketing & Innovation Kickoff 2019 – de recap

Storytelling, marketing en communicatie. Hoe pakken innovatieve merken als SnappCar, ALD Automotive, Unless en Hardt Hyperloop dat aan? Welke strategische keuzes maken zij en welke rol speelt innovatie bij deze merken? Tijdens onze Marketing & Innovation Kickoff op 8 februari 2019 werden marcom-professionals hier helemaal over bijgepraat. 

De presentatie van spreker Lonneke van der Horst (Strategy & Innovation Director bij ALD Automotive) kun je hier downloaden en die van Sander Nagtegaal (CEO bij Unless) vind je hier.

Het fotoalbum van deze middag vind je op Facebook  en de video kun je hier bekijken.

E-book Marketing & Innovation als eerste ontvangen?
Rondom het thema Marketing & Innovation maakt Counter Content een e-book dat in maart wordt uitgegeven. Stuur een mailtje naar Raymond Bresching (raymond@countercontent.nl) als je deze als eerste wilt ontvangen!

01 feb 2019
Door Counter Content

M&IK’19 – Jelte Altena: “Creëer draagvlak, zorg voor gewenning. Investeer een groot deel van je kapitaal in bewustwording en acceptatie.”

Jelte Altena is verantwoordelijk voor de marketing van het Delftse Hardt Hyperloop, de enige commerciële hyperloop-partij in Nederland. Op vrijdag 8 februari is Jelte één van de vier sprekers tijdens de Marketing & Innovation Kickoff 2019. Om een tipje van de sluier op te lichten van wat je zoal kunt verwachten op deze inspirerende dag, en van Jelte’s talk in het bijzonder, stelden wij hem alvast een paar vragen over innovatie en marketing bij Hardt.

 

Wat betekent innovatie voor Hardt?
Innovatie behoort bij ons tot de kern van het bedrijf. De hyperloop is een compleet nieuw transportmiddel waarvoor de kaarten op tafel liggen. Standaarden moeten nog bepaald worden, wetgeving nog geschreven. Alle ruimte dus om de wijze waarop we in de toekomst gaan reizen gezamenlijk te definiëren, een kweekvijver voor innovatie.

 

Innovatie kan op allerlei verschillende lagen binnen een organisatie plaatsvinden: hoe ziet dat er uit binnen jouw organisatie?
Binnen Hardt zetten we ons in voor een bedrijfscultuur waar we continu op zoek gaan naar verbetering. Dat uit zich in het ontwikkelen van nieuwe technologieën maar ook bijvoorbeeld in het testen van nieuwe bedrijfsstructuren, verschillende vormen van interne communicatie, verandering van rituelen etc. Belangrijk is dat er ruimte is voor een kritische blik op alles. Uiteraard wel op een respectvolle wijze.

 

Wie of wat inspireert jou als het gaat over de combinatie marketing en innovatie?
Ik raak dagelijks geïnspireerd door soms onschuldige ontwikkelingen in het marketinglandschap. Campagnes met een nieuwe twist, nieuwe producten/services die duidelijk toegespitst zijn op een betere relatie tussen stakeholder en merk, bedrijven die zich vernieuwen/hervinden etc.

 

Hoe identificeer jij kansen voor innovatie binnen het marketingvak?
Marketing heeft op technologisch gebied de afgelopen tien jaar grote ontwikkelingen meegemaakt. Met name het aantal platforms voor data-analyse hebben veel bijgedragen aan de wijze waarop we marketing bedrijven. Ik denk dat de toekomst van marketing zich nog meer toespitst op enerzijds de ontwikkeling van nog slimmere tools en anderzijds de verdere definiëring van het vak marketing. In hoeverre draagt de relatie met stakeholders en de data die via marketing gegenereerd wordt bij in de productontwikkeling voor bedrijven in toekomst?

 

Welke uitdagingen spelen er binnen jouw branche op gebied van marketing?
De hyperloop is een innovatie die zich in het rijtje bevindt van toekomstige producten met een lange aanlooptijd. Marketing speelt een belangrijke rol in het creëren van draagvlak bij stakeholders. We beschikken tegenwoordig over een legio aan platforms die moeten bijdragen aan het opbouwen van de relaties. En daar komen in de toekomst alleen nog maar meer platforms bij. De uitdaging zit in het combineren van de juiste technologieën en het toepassen van de data die dit oplevert voor het verbeteren van het product.

 

Voor welke randvoorwaarden moet een organisatie zorgen om innovatie als kernwaarde echt een kans van slagen te laten geven?
Innovatie vraagt creativiteit. Creativiteit treed op als medewerkers de vrijheid en het vertrouwen krijgen om anders te mogen denken. Het is de cultuur en het zijn de rituelen die daar debet aan zijn. Dus neem onnodige begrenzingen weg zoals regelgeving en onnodige bureaucratie en schep werkvormen waarbij vrij denken de basis vormt. Het enige wat rest is innovatie aan te moedigen.

 

Wat is volgens jou de meest succesvolle manier om een innovatie in de markt te zetten?
Mensen zijn gewoontedieren, overwegend bang voor het onbekende. Creëer draagvlak, zorg voor gewenning. Investeer een groot deel van je kapitaal in bewustwording en acceptatie en betrek stakeholders vooral al vanaf het begin bij de ontwikkeling van het product.

 

Welke rol speelt het aangaan van partnerships om succes te boeken op gebied van innovatie en positionering?
Het spreekwoord luidt: Vele handen maken licht werk. Dat geldt niet anders voor het creëren van een nieuw merk of een nieuw product. Partnership kan gezien worden in de juridische/zakelijke vorm maar wellicht moeten we de relatie met bijvoorbeeld de eindgebruiker ook gaan zien als een partnership. Ik ben er van overtuigd dat je innovaties enkel en alleen van de grond krijgt als uiteindelijk zoveel mogelijk mensen er vanaf weten, er in geloven en het eigen hebben gemaakt. Dat lukt niet als je eenzijdig communiceert. Je hebt een wederzijdse communicatie nodig. Eén van zenden en ontvangen. Noem het een partnership. Zo kun je samenwerken en een product ontwikkelen die er echt toe doet, die aansluit op de behoefte.

 

Geïnspireerd? Kom dan op vrijdag 8 februari naar de Marketing & Innovation Kickoff 2019 in Hoofddorp en leer hoe jij marketing, communicatie en storytelling kunt inzetten om het innovatieve DNA van jouw bedrijf uit te dragen voor een sterkere marktpositie. Het aantal toegangskaarten is beperkt dus meld je snel aan!

25 jan 2019
Door Counter Content

M&IK’19 – Machiel van der Brugge: “Innovatie betekent voor ons het onbekende opzoeken omdat wij geloven dat daar een kans ligt om ons platform en autodelen verder te brengen.”

Machiel van der Brugge is Country Director bij SnappCar in Nederland. Op vrijdag 8 februari is Machiel één van de vier sprekers tijdens de Marketing & Innovation Kickoff 2019. Om een tipje van de sluier op te lichten van wat je zoal kunt verwachten op deze inspirerende dag, en van Machiel’s talk in het bijzonder, stelden wij hem alvast een paar vragen over innovatie en marketing bij SnappCar.

 

Machiel, wat betekent innovatie voor SnappCar?
Innovatie is voor ons een drijfveer. Met onze Big Hairy Audacious Goal (onze BHAG) proberen wij in 2022 vijf miljoen minder auto’s op de Europese wegen te krijgen. Dit kan niet zonder innovatie. Innovatie van ons platform maar ook innovatie van de autodeelmarkt in het geheel. Dit doen we bijvoorbeeld door de samenwerking met ALD aan te gaan en autodelen en private lease te combineren. Hiermee spelen we met partners in op de markt om op die manier zoveel mogelijk mensen in Nederland aan het autodelen te krijgen.

 

Welke trend gaat jou in 2019 helpen om innovatief te zijn?
Het private leasen van auto’s is ontzettend aan het groeien. Door samenwerkingen zoals met ALD kunnen wij daar perfect op inspelen: mensen die een auto private leasen zijn namelijk precies de mensen die auto’s ook vaak willen verhuren. We zien uit resultaten van onze pilots dat deze verhuurders wel 2 keer zo actief zijn. Deze trend gaat ons absoluut helpen en wij doen er ook alles aan deze trend te versterken.

 

Welke rol speelt het aangaan van partnerships om succes te boeken op gebied van innovatie en positionering?
Partnerships zoals die tussen SnappCar en ALD zijn voor ons van groot belang. Als platform in de peer-to-peer autodeelmarkt faciliteren wij tussen huurder en verhuurder: wij hebben zelf dus geen auto’s tot onze beschikking en zijn afhankelijk van de bereidheid van verhuurders hun eigen auto’s te delen. Door partnerships zoals met ALD zijn wij in staat gretige verhuurders kennis te laten maken met ons platform en we zijn dat zij het autodelen met beide handen aanpakken!

 

Voor welke randvoorwaarden moet een organisatie zorgen om innovatie als kernwaarde echt een kans van slagen te laten geven?
Je moet risico’s durven nemen. Innovatie betekent voor ons het onbekende opzoeken omdat wij geloven dat daar een kans ligt om ons platform en autodelen verder te brengen. Accepteren dat je niet altijd binnen de kaders van het bekende zal werken is echt een voorwaarde om als platform te kunnen innoveren. Daarnaast moet je elkaar uitdagen: waarom doen we de dingen zoals we ze nu doen en is er een manier waarop we, met een nieuwe manier van werken, nieuwe kansen kunnen benutten?

 

Wat is volgens jou de meest succesvolle manier om een innovatie in de markt te zetten?
Afgelopen tijd zijn wij veel bezig geweest met het introduceren van onze Keyless-technologie. Hierbij bouwen wij een kastje in de auto van onze verhuurders waarmee huurders vervolgens de auto met onze app kunnen openen. Hierbij is dus geen sleuteloverdracht meer nodig en hoeven verhuurders niet meer thuis te blijven. Dit vraagt een grote commitment van de eigenaar: deze moet volledig onze technologie vertrouwen. Om dit vertrouwen te kweken hebben we een ontzettend persoonlijk proces ingezet, waarbij er veel persoonlijk contact is tussen ons en de verhuurder. Hierdoor voelt het voor de verhuurder niet meer als een grote stap en voelt deze controle over het proces. Dat is voor ons de beste manier om te innoveren: samen met onze verhuurders, zodat iedereen zich eigenaar voelt.

 

Geïnspireerd? Kom dan op vrijdag 8 februari naar de Marketing & Innovation Kickoff 2019 in Hoofddorp en leer hoe jij marketing, communicatie en storytelling kunt inzetten om het innovatieve DNA van jouw bedrijf uit te dragen voor een sterkere marktpositie. Het aantal toegangskaarten is beperkt dus meld je snel aan!

 

18 jan 2019
Door Counter Content

M&IK’19 – Lonneke van der Horst: “Innovatie is bij ALD Automotive een strategische keuze.”

Lonneke van der Horst is bij ALD Automotive verantwoordelijk voor het ontwikkelen en vermarkten van innovatieve mobiliteitsconcepten en voor strategische vernieuwing. Op vrijdag 8 februari is zij één van de vier sprekers tijdens de Marketing & Innovation Kickoff 2019. Als voorproefje op de programmering van deze inspirerende dag, en op Lonneke’s talk in het bijzonder, stellen wij haar alvast een paar vragen over innovatie en marketing bij ALD Automotive.

 

Lonneke, wat betekent innovatie voor jouw bedrijf?

Innovatie is ‘key’ bij ALD. We staan aan de vooravond van grote veranderingen in de manier waarop we mobiliteit gebruiken en afnemen. In 2012 hebben wij met een nieuwe strategie de keuze gemaakt om niet te wachten tot de markt is veranderd, maar het voortouw te nemen. Sindsdien hebben we tal van innovaties ontwikkeld: van de ontwikkeling van een mobiliteitspas tot aan het toepassen van augmented reality bij het inleveren van je leaseauto. Allemaal vanuit het toekomstbeeld dat je als gebruiker je eigen persoonlijke mobiliteit kunt samenstellen en afnemen.

 

Innovatie kan op allerlei verschillende lagen binnen een organisatie plaatsvinden: hoe ziet dat er uit binnen jouw organisatie?

Innovatie is bij ALD Automotive een strategische keuze. Het is de wijze waarop we ons onderscheiden in de markt en wordt ook echt door directie als essentieel gezien voor ons bestaansrecht als mobility provider. Daarnaast hebben we product managers die nieuwe diensten ontwikkelen en continu doorontwikkelen. Tenslotte zijn er innovatie marketeers die nieuwe diensten bedenken en uitproberen onder gebruikers zonder daarvoor al een uitgewerkte business case te hebben.

 

Wie of wat inspireert jou als het gaat over de combinatie marketing en innovatie?

Tesla is toch wel het voorbeeld van een merk dat de automotive markt op scherp heeft weten te zetten. Door hun innovaties, maar ook juist door hun marketingaanpak. De verbeeldingskracht van Elon Musk, en de kracht en het doorzettingsvermogen om dat vervolgens ook tot realiteit te brengen vind ik heel bijzonder. Binnen de meer traditionele automotive vind ik BMW inspirerend omdat ze met hun innovaties altijd dicht bij hun merk en missie blijven. Alles is doordacht en doorontwikkeld en tegelijkertijd zijn ze snel met innoveren.

 

Hoe identificeer jij kansen voor innovatie binnen het marketingvak?

We hebben een vrij klein marketingteam. Daarom werken we veel samen met externe partijen. We laten ons door hen regelmatig bijpraten over nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast organiseren we regelmatig sessies met klanten om een goed beeld te krijgen van wat voor hen waarde kan toevoegen bij het afnemen van onze diensten.

 

Welke uitdagingen spelen er binnen jouw branche op gebied van marketing?

De zakelijke leasemarkt is volwassen, maar leasing door particulieren is nieuw en volop in opkomst. Daar liggen enorme kansen voor leasemaatschappijen, maar tegelijkertijd is de particuliere markt nieuw voor ons als branche. De verwachtingen qua digitalisering en user experience liggen een stuk hoger bij deze klantengroep. We moeten ons dus heel snel kunnen aanpassen en innoveren. Tegelijkertijd is er een meer fundamentele verandering gaande van autolease naar mobiliteitsgebruik. Het is best een uitdaging om je tijdsverdeling tussen vandaag en morgen goed te balanceren.

 

Voor welke randvoorwaarden moet een organisatie zorgen om innovatie als kernwaarde echt een kans van slagen te laten geven?

Een ‘holistische’ aanpak. Het is de manier waarop je samenwerkt, de ontwikkeling van een cultuur waarin je als medewerker ruimte krijgt om uit te proberen en fouten te maken, de vrijheid in de invulling van je werk en een directie die innovatie ook echt ondersteunt en uitdraagt. Met een meer fundamentele aanpak neemt de slagingskans van succesvol innoveren aanzienlijk toe.

 

Geïnspireerd? Kom dan op vrijdag 8 februari naar de Marketing & Innovation Kickoff 2019 in Hoofddorp en leer hoe jij marketing, communicatie en storytelling kunt inzetten om het innovatieve DNA van jouw bedrijf uit te dragen voor een sterkere marktpositie. Het aantal toegangskaarten is beperkt dus meld je snel aan!

 

11 jan 2019
Door Counter Content

M&IK’19 – Sander Nagtegaal: “Om je klanten te kunnen helpen, moet je er voor zorgen dat je een innovatieve boodschap verpakt in een vertrouwde context.”

Sander Nagtegaal is CEO bij Unless, een personalisatie-platform voor websites. Eerder was hij CTO bij myTomorrows en Peecho en hij is startup mentor bij Rockstart. Op vrijdag 8 februari is Sander één van de vier sprekers tijdens de Marketing & Innovation Kickoff 2019. Om een tipje van de sluier op te lichten van wat je zoal kunt verwachten op deze inspirerende dag, en van Sander’s talk in het bijzonder, stelden wij hem alvast een paar vragen over innovatie en marketing bij Unless.com.

 

Sander, wat betekent innovatie voor jouw bedrijf?
Innovatie is natuurlijk nooit een doel op zichzelf, maar het levert wel interessante invalshoeken op. Bij Unless kijken we heel veel naar de laatste technologie en wetenschappelijke doorbraken – niet omdat het innovatief is per se, maar omdat het deuren opent naar ons doel, meestal goedkoper is en gewoon leuk om nieuwe dingen uit te zoeken. Met een betere, snellere en goedkopere dienst kun je vaak ineens een veel grotere markt openen. We maken er een sport van om op die manier de bestaande bedrijven in onze niche (dat is “personalisatie voor websites”) uit te dagen.

 

Wie of wat inspireert jou als het gaat over de combinatie marketing en innovatie?
Ik kijk eigenlijk zelden naar concurrentie. Je kunt er natuurlijk wel wat van leren, maar het gevaar is dat je naar elkaar toe gaat groeien op een verkeerde manier. Ik vind eerder inspiratie in technische ontwikkelingen in cloud computing, machine learning en natural language processing. Daarnaast – gek genoeg – kijk ik veel naar oude principes in sales, communicatie en psychologie. Ik zie het als onze taak om bestaande wijsheid vanuit die niches naar online marketing te brengen, door gebruik te maken van de laatste high tech.

 

Hoe identificeer jij kansen voor innovatie binnen het marketingvak?
De trend in marketing van de laatste tien tot vijftien jaar was de langzame transitie van onderbuikgevoel naar data analyse. Onderbuikgevoel werkt het beste in een individueel geval, maar op grote schaal heeft harde data natuurlijk altijd gelijk. Daarom waren technische marketers ineens heel belangrijk en leverden diensten tot nu toe vooral mooie dashboardjes. Wat er nu staat te gebeuren is eerder het tegenovergestelde.

De techniek is inmiddels zo ver gevorderd dat data-gedreven simulatie van onderbuikgevoel mogelijk wordt. Simpel gezegd, machines interpreteren je data en vertalen de resultaten naar begrijpelijke, menselijke termen. Je zult dus zien dat data analyse in marketing een commodity gaat worden, en marketing diensten een black-box waar gewoon een resultaat uit rolt.

 

Voor welke randvoorwaarden moet een organisatie zorgen om innovatie als kernwaarde echt een kans van slagen te laten geven?

Het is moeilijk om voor anderen te spreken, maar wij doen het volgende:

 • Een klein, maar multidisciplinair team
 • Een diverse achtergrond van teamleden (afkomst, leeftijd, interesses, geslacht)
 • Ervaring is leuk, maar niet te veel (want ervaring betekent ook dat out-of-the-box denken moeilijker wordt)
 • Een open cultuur, waarin iedereen mee mag praten (geef iedereen spreektijd bij meetings)
 • Wees niet bang om te falen of iets doms te zeggen (als je niet mag falen, durf je ook geen risico te nemen)
 • Doe goedkope experimenten (dure dingen leiden tot ellenlange discussies en vertraging)
 • Doe kleine projecten (want grote projecten worden vaak halverwege afgebroken)
 • Snelheid, snelheid, snelheid (want als je traag bent, ben je nooit de eerste)
 • Optimaliseer dus voor het snel kunnen herstellen van fouten, niet voor het voorkomen van fouten.

… en zo kan ik nog wel even door gaan.

 

Wat is volgens jou de meest succesvolle manier om een innovatie in de markt te zetten?
Om iets nieuws te begrijpen moet je klant zelf eigenlijk ook een beetje out-of-the-box kunnen denken. Om je klanten te kunnen helpen, moet er voor zorgen dat je een innovatieve boodschap verpakt in een vertrouwde context. Gebruik woorden, plaatjes en voorbeelden die relevant zijn voor ieder van je doelgroepen. De wetenschap heeft al talloze malen aangetoond dat dit enorm helpt bij het verwerken van complexe informatie.

 

Welke rol speelt het aangaan van partnerships om succes te boeken op gebied van innovatie en positionering?
Omdat wij veel doen met de laatste technologie op het gebied van machine learning, werken we samen met wetenschappers op dat vlak. We zijn een beetje te klein om echt een innige samenwerking met andere bedrijven aan te gaan. We proberen namelijk zo veel mogelijk afhankelijkheden te vermijden, omdat we het belangrijk vinden om heel snel te kunnen leveren als we een goed idee hebben. En hoe meer partijen je ergens bij betrekt, hoe stroperiger alles wordt.

 

Welke trend gaat jou in 2019 helpen om innovatief te zijn?
Haha, dan moet ik toch zeggen artificial intelligence, machine learning en natural language processing. Dat is eigenlijk al geen trend meer, want je moet tegenwoordig wel kunnen uitleggen wat je er mee doet. Dit is wat wij ermee doen:

 • We kunnen je nu al vertellen welke nieuwe website bezoekers de meeste kans op conversie hebben.
 • We voorspellen binnenkort ook interesse, aandachtsspanne en lifetime value.
 • Vervolgens gaan we je vertellen welke website copy je voor ieder van die groepen moet aanpassen.

Ik hoop aan het eind van het jaar zo ver te zijn dat we dat zelfs automatische suggesties voor je teksten kunnen doen. Het doel is om je website menselijk te maken – om eindelijk je marketing-onderbuikgevoel op grote schaal te kunnen toepassen, maar dan wel alleen bij de juiste mensen.  

 

Geïnspireerd? Kom dan op vrijdag 8 februari naar de Marketing & Innovation Kickoff 2019 in Hoofddorp en leer hoe jij marketing, communicatie en storytelling kunt inzetten om het innovatieve DNA van jouw bedrijf uit te dragen voor een sterkere marktpositie. Het aantal toegangskaarten is beperkt dus meld je snel aan!

07 dec 2018
Door Counter Content
Marketing/communicatie-stagiair(e) gezocht!

Content marketing/PR stage in Zaandam

Bij ons draait alles om content marketing, PR en social media. Daarmee helpen wij innovatieve corporates zoals ALD Automotive, uitdagende startups als de Hardt Hyperloop en wereldberoemde toeristenbestemmingen zoals de Zaanse Schans. Wij zijn Counter Content, het content marketing- en PR-bureau uit Zaandam.

Ben jij creatief, zelfstandig, een copywriter in spe én op zoek naar een uitdagende stage? Lees dan snel verder want wij zijn op zoek naar een leergierige en enthousiaste 3e of 4e jaars hbo’er voor een stage op het gebied van communicatie, content marketing en PR.

Wat ga je doen?

Tijdens deze veelzijdige stage pak je veel opdrachten zelfstandig op. Je helpt Tessa, Dennis en Raymond onder meer met het schrijven van nieuwsbrieven en persberichten. Verder ben je bij brainstormsessies, schrijf je mee aan strategische plannen en deel je jouw ongezouten mening. Daarnaast heb je belangrijke uitvoerende taken, zoals het updaten van medialijsten, het versturen van mailings en het bijhouden van social media. Als je vanuit je studie een opdracht moet maken, dan krijg je daar natuurlijk alle ruimte voor.

Alles op een rijtje:

 • Schrijven en redigeren van nieuwsbrieven, persberichten of nieuwsberichten;
 • Meedenken met campagnes, events en plannen;
 • Ontwikkelen van content voor verschillende social media-kanalen;
 • Updaten van medialijsten;
 • Bijhouden van mediaresultaten;
 • Algemene ondersteuning bij verschillende projecten en campagnes.

Waarom Counter Content?

Als je op zoek bent naar een creatief, vernieuwend en jong bureau en als je wilt samenwerken met ervaren collega’s en interessante klanten dan ben je bij ons aan het goede adres. Als er een goede klik is en je hebt je aan het eind van je stage bewezen dan kan het zomaar zijn dat we met je verdergaan. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mail met een korte motivatie naar raymond@countercontent.nl. Gebruik dit adres ook als je vragen hebt. Liever bellen? Dat kan. Bel dan 075 750 3518 en vraag naar Raymond.

14 nov 2018
Door Counter Content

Lunchsessie: de impact van nepnieuws op media, merken en mensen

2018 is met hoofdrolspelers als Trump, Facebook en Dotan het jaar van nepnieuws. De impact op de maatschappij is in dit soort gevallen gigantisch. Ook voor professionals zoals marketeers, communicatieadviseurs en journalisten. Hoe betrouwbaar is mijn merk, medium en verhaal nog?

Onder leiding van presentatrice Evelien Bosch deelt Han van der Horst, schrijver van het boek Nepnieuws zijn visie over media en een panel van journalisten met Niels van Nimwegen, De Monitor KRO-NCRV; Rens Muller, Runner’s World, Veronica Magazine, Voetbal International en Jasper Mulder, Adformatie, gaat met elkaar in discussie over het kernthema. Natuurlijk mag je mee discussiëren en vragen stellen. De sessie wordt afgesloten met een heerlijke lunch in de voormalige wapenfabriek op het Hembrugterrein.

Datum en locatie:
Dinsdag 27 november bij Lab-44 te Zaandam

Programma:
11:30 – 12:00 uur Ontvangst
12:00 – 12:20 uur Inleiding door Han van der Horst
12:20 – 13:00 uur Paneldiscussie met onder meer Niels van Nimwegen – De Monitor KRO-NCRV, Rens Muller – Runner’s World, Veronica Magazine en Voetbal International, en Jasper Mulder – Adformatie
13:00 – 14:00 uur Lunch en netwerkgelegenheid

Aanmelden doe je via een e-mail aan Thalien Colenbrander (thalien@countercontent.nl) onder vermelding van Lunchevent nepnieuws.

Mediaonderzoek 2018 downloaden? Klik op de afbeelding.

 

08 mei 2018
Door Counter Content

Samenwerking Counter Content en Hardt Hyperloop

We zijn met Hardt Hyperloop een samenwerking begonnen. We ondersteunen de startup uit Delft bij de pr-activiteiten om meer zichtbaarheid te creëren in het bedrijfsleven, onder potentiële investeerders en bij toptalenten die mee willen werken aan realisatie van de hyperloop.

Hardt Hyperloop is de Nederlandse startup die de hyperloop in Europa ontwikkelt. Hardt werkt samen met haar partners en de overheid naar een testfaciliteit in Flevoland toe. Als dat lukt dan beschikt Nederland over de eerste hyperloop testfaciliteit ter wereld waar het complete systeem kan worden getest.

Raymond is trots voor Hardt te werken: “Hardt is een jonge club met grenzeloze ambities. Om onderdeel te mogen zijn van dit prestigieuze project is bijzonder. Wij geloven in de toekomst van de hyperloop en vinden het mooi met onze pr-activiteiten ons steentje bij te dragen.”

24 apr 2018
Door Counter Content

Meer dan 60% van millennials maakt zich zorgen over nepnieuws

Nederlanders vertrouwen traditionele media veel meer dan sociale media

 

Zaandam, 24 april 2018 – Iets meer dan de helft van alle Nederlanders maakt zich weleens zorgen over nepnieuws. Dat blijkt uit een onderzoek van communicatiebureau Counter Content. Voor millennials is dat met 60% zelfs iets meer. Op de vraag hoe betrouwbaar een nieuwsbron is, scoren traditionele media zoals TV, radio en de krant veel beter dan social media. Het NOS Journaal en Annechien Steenhuizen zijn de meest betrouwbare brengers van nieuws. Bij kranten scoren het NRC en FD het hoogst, bij sociale media zijn dat LinkedIn en WhatsApp.

 

Het hele onderzoek, waarin ook de betrouwbaarheid van radiostations, social influencers, merken en politici is meegenomen, is op www.mediaonderzoek2018.nl te downloaden. In het onderzoek komen verschillende experts, zoals Rob Beemster (journalist bij Adformatie) en Aljan de Boer (merkstrateeg bij onderzoeksbureau bij Trendsactive) aan het woord. Han van der Horst, historicus en auteur van het boek ‘Nepnieuws – een wereld van desinformatie’ zegt onder andere in zijn bijdrage: ”Bij alle analyses rondom nepnieuws wordt de intelligentie van de gewone man of vrouw vaak vergeten. Mensen laten zich niet zo gemakkelijk bedriegen tenzij ze het zelf graag willen. De meerderheid is allang gewaarschuwd en dat is goed nieuws.”

 

 

Radio, TV en kranten meest betrouwbaar

Raymond Bresching, onderzoeksleider en partner bij communicatiebureau Counter Content: “Het onderzoek is voor ons een eerste inventarisatie van de impact van het fenomeen nepnieuws op de betrouwbaarheid van onder andere traditionele media en sociale media. In het onderzoek zien we dat veel Nederlanders kiezen voor traditionele media in hun nieuwsvoorziening. Ze geven ook aan deze veel meer te vertrouwen dan bijvoorbeeld social media.”

 

09 mrt 2018
Door Counter Content

Gezocht copywriter/tekstschrijver

(freelance/vast, aantal uur flexibel en in overleg)

Een provocerend blog over big data, een verdiepende whitepaper over elektrisch rijden, een persbericht over de hyperloop, converterende website teksten voor een werving- en selectiebureau, korte (maar krachtige) social copy over sporten en het nodige redigeerwerk. Gaat je pen daar sneller van schrijven? Reageer dan vlug. Want Counter Content is op zoek naar die alleskunner op het gebied van tekst. Of jij jezelf nu copywriter, tekstschrijver, journalist, taalfetisjist of blogger noemt, we dont care. Als taal, zeg maar, echt jouw ding is, lees dan snel verder.

 

Wij werken in Zaandam (op 15 minuten reizen van Amsterdam CS) met een team van ervaren communicatieprofessionals aan interessante en uitdagende projecten. We helpen innovatieve corporates, boeiende startups en interessante non-profit organisaties met vragen op het gebied van communicatie, PR, creatieve content én tekst. En voor dat laatste zijn we op zoek naar een veelzijdige tekstschrijver die zich voor langere tijd aan ons wil verbinden. De contractvorm en het aantal uur is bespreekbaar en afhankelijk van jouw kwaliteiten en ambitie.

 

Dit bieden wij:

– Flexibiliteit in samenwerking (freelance of op contractbasis);

– Aantal uur is bespreekbaar;

– Kwaliteit boven kwantiteit;

– De vrijheid om je te ontwikkelen;

– De vrijheid om te werken waar je wilt;
– Regelmatig feedback om beter te worden;
– Gezellige en kundige collega’s;
– Een lekkere werksfeer bij een creatief bedrijf;
– Flexibele werktijden;
– Heel veel afwisseling;
– Een goed netwerk;
– Een goed salaris als je in vaste dienst wilt of een goede vergoeding als je wilt freelancen;
– Interessante bonus bij bewezen diensten;
– De ruimte om je te verbreden naar andere disciplines als social media, content marketing en PR.

Je past bij Counter Content als je:
– Door het vuur voor klanten gaat;
– Eerlijk en transparant bent;
– Initiatief toont en ambitie hebt;
– Humor hebt en kunt relativeren.

En dit breng jij mee:

 • Taal is dus echt jouw ding;
 • Je werkt secuur en foutloos;
 • Je wordt enthousiast van topics als big data, mobiliteit, duurzaamheid, marketing en media, sport en cultuur;
 • Je bent veelzijdig in je producties en je kunt dat ook bewijzen met een goed portfolio;
 • Je weet hoe SEO werkt en past het toe wanneer nodig;
 • Complexe onderwerpen ga je niet uit de weg en je bent bereid om uit je comfort zone te stappen;
 • Je vindt het leuk om zo nu en dan uit je schrijvershol te rollen om mee te gaan naar een klant, te overleggen op kantoor of een borreltje te drinken met de rest van het team;
 • Je bent dan ook representatief en een serieuze gesprekspartner voor marketing- en communicatieprofessionals;
 • Je hebt ervaring met de veelzijdigheid van een bureau, of niet. In dat laatste geval lijkt het je juist erg interessant om bij een bureau aan de slag te gaan;
 • Je werkt zelfstandig, gestructureerd en bent een fijn mens om mee te werken;
 • Je woont in de omgeving van Zaandam, Amsterdam of Haarlem of vindt het niet erg om naar Zaandam af te reizen.

Ben je geïnteresseerd? Stuur ons dan een mail met een korte motivatie en minimaal drie stukken tekst die aansluiten bij onze praktijk. Mail deze naar raymond@countercontent.nl. Gebruik dit adres ook als je vragen hebt. Liever bellen? Dat kan. Bel dan 075 750 3518 en vraag naar Raymond.

 

 

15 feb 2018
Door Counter Content

Counter Content aan de slag voor Zaanse Schans

We gaan in 2018 aan de slag voor de Zaanse Schans. We gaan een van de best bezochte toeristische attracties van Nederland helpen met strategische ondersteuning, het vertellen van de verschillende verhalen van de Zaanse Schans en met advies voor de dagelijkse communicatie en pr-werkzaamheden. De Zaanse Schans verwacht dit jaar 2,3 miljoen bezoekers en wil met behulp van Counter Content zorgen voor een goede spreiding van de bezoekers over het hele jaar.

Inge Kroonenberg, Manager Marketing en PR van de Zaanse Schans: “Iedereen kent de Zaanse Schans, maar we willen juist de verschillende verhalen onder de aandacht te brengen zoals dat van de molenaar, de bewoners en de verschillende ambachtslieden. Daarnaast willen we graag de verscheidenheid aan activiteiten zichtbaar maken, waarbij beleving op de Zaanse Schans heel belangrijk is.”

Dennis Jak, managing partner van Counter Content: “We zijn erg trots dat we aan de slag mogen voor de Zaanse Schans. Ondanks dat we met klanten als uitzendorganisatie Timing, Taxicentrale Amsterdam en leasemaatschappij ALD Automotive een bureau zijn met een landelijke dekking, voelen we ons als Zaans bureau natuurlijk sterk verbonden met de Zaanstreek en hebben we veel kennis over de streek in huis. Zo werken wij ook voor Sportbedrijf Zaanstad, Marketing Zaanstreek en gemeente Zaanstad en komt een belangrijk deel van ons team uit de streek. Wij vinden het geweldig om bij te kunnen dragen aan de zichtbaarheid van dit prachtige cultureel erfgoed.”

 

04 dec 2017
Door Counter Content
Marketing/communicatie-stagiair(e) gezocht!

Marketing/communicatie-stagiair gezocht!

Ben jij creatief, zelfstandig, een copywriter in spe én op zoek naar een uitdagende stage? Vanaf januari zijn wij op zoek naar een leuke, enthousiaste HBO-stagiair(e) die ons ondersteunt op het gebied van communicatie, content marketing en PR.

Lees meer

21 nov 2017
Door Counter Content

Renske Nugter aan de slag bij Counter Content

Counter Content is het afgelopen jaar met nieuwe klanten als TCA en Timing flink gegroeid. We konden dus wel wat extra hulp gebruiken. Twee communicatietoppers hebben ons team daarom versterkt. Tessa Dijkman en Renske Nugter. Grote kans dat je een van deze dames binnenkort tegenkomt bij ons op kantoor. Om alvast te zorgen voor wat gesprekstof stellen we beiden aan je voor. Met vandaag: Renske Nugter.

 

Wie ben je?
Ik ben Renske Nugter, kom uit Wervershoof (klein dorpje in de buurt van Hoorn) en woon sinds kort met mijn vriend, Leander, in Zaandam.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met sportklimmen. Naast 4 trainingen in de week doe ik ook mee aan internationale wedstrijden en ben ik bezig met het promoten van deze ontzettend leuke sport. Hier ben ik nu zo’n 11 jaar mee bezig, met heel veel plezier.

Welk medium lees je elke dag?
Ik lees elke ochtend het nieuws via NOS.nl. Daarnaast check ik wat er allemaal ‘trending’ is op Twitter en lees ik regelmatig The Guardian (ook online).

Wat heb je hiervoor gedaan?
In juni 2016 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Ik heb daar de opleiding International Communication and Media gevolgd, een Engelstalige communicatieopleiding. Voor mijn studie heb ik stagegelopen bij Rabobank West-Friesland en Sportservice Nederland. Daarnaast heb ik een minor gevolgd in Denemarken, over politiek, journalistiek en media.

Wat ga je bij Counter Content doen?
Bij Counter Content ga ik me vooral bezighouden met het schrijven van persberichten, nieuwsberichten en social media posts, zowel voor klanten als voor onze eigen website en social media. Ook de voorbereidende zaken die hiervoor nodig zijn, zoals het maken van perslijsten en (social) jaarplanningen. Zo hoop ik mezelf steeds verder te ontwikkelen in het communicatievak en heel veel te leren. Volgens mij komt dat wel goed!

En waar haal jij je inspiratie uit?
Mijn inspiratie haal ik uit mijn sport, waar ik tussen het klimmen door in gesprek raak over allerlei verschillende (actuele) onderwerpen, met mensen die juist werken in een heel andere branche. Dat geeft vaak nieuwe inzichten. Verder ben ik bijna altijd online, en volg ik wat er speelt zowel regionaal als landelijk en internationaal, via internet.

16 nov 2017
Door Counter Content

Tessa Dijkman versterkt team Counter Content

Counter Content is het afgelopen jaar met nieuwe klanten als TCA en Timing flink gegroeid. We konden dus wel wat extra hulp gebruiken. Twee communicatietoppers hebben ons team daarom versterkt. Tessa Dijkman en Renske Nugter. Grote kans dat je een van deze dames binnenkort tegenkomt bij ons op kantoor. Om alvast te zorgen voor wat gesprekstof stellen we beiden aan je voor. Met vandaag: Tessa Dijkman.

Wie ben je?
Ik ben Tessa Dijkman, opgegroeid in Koog aan de Zaan en nu woon ik in Zaandam samen met Sander en onze zoon Roemer. Geboren en getogen Zaankanter dus!

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik vind het leuk om hard te lopen en om af en toe mee te doen aan een wedstrijd. Ook ben ik al 25 jaar lid van zwem- en waterpolovereniging ZV de Zaan. Ik heb zo’n 23 jaar waterpolo gespeeld. Inmiddels ben ik gestopt met spelen, maar ik ga graag nog naar het zwembad om te kijken naar wedstrijden.

Welk medium lees je elke dag?
Ik begin de dag thuis altijd met het Noord-Hollands Dagblad voor het regio nieuws en de sportuitslagen. Op internet start ik altijd op met Telegraaf.nl. Verder lees ik alles dat voorbijkomt, van nu.nl, fd.nl tot aan een lokale huis-aan-huis portal.

Wat heb je hiervoor gedaan?
Ik ben mijn carrière op de Wallen begonnen 😉 Ik heb namelijk eerst op het boekingskantoor van Rob van Hulst Producties gezeten, bij sommige mensen nog wel bekend als ‘dokter Erik’ uit Medisch Centrum West. Daarna ben ik bij Creative Venue PR gaan werken. Een pr-bureau in Amsterdam, en daar werkte ik voor zeer uiteenlopende klanten. Ik heb hier gewerkt voor onder meer het oudste aan de beursgenoteerde Nederlandse bedrijf, Amsterdam Commodities (Acomo), (de groenten van) HAK, Royaal (bekend van Van Dobben en Kwekkeboom), Specsavers en Stichting LightRec.

Wat ga je bij Counter Content doen?
Bij Counter ben ik onderdeel van het pr- en content marketingteam. Ik ga werken voor opdrachtgevers als ALD Automotive, de uitzendorganisatie Timing, Sportbedrijf Zaanstad en dataspecialist EDM.

En waar haal jij je inspiratie uit?
Via collega’s en vrienden. Maar ook uit het sporten. Als je anderhalf uur door de duinen rent met mensen die in het dagelijks leven allemaal wat anders doen, dan praat je over van alles en nog wat en komen de meest uiteenlopende onderwerpen voorbij. Soms serieuze onderwerpen, soms minder serieuze onderwerpen. En verder door gewoon te lezen. Per slot van rekening staat het internet bol van inspiratie.

09 okt 2017
Door Counter Content

Taxicentrale Amsterdam stapt in bij Counter Content en Counter Creatives

Wij zijn trots en blij te kunnen melden dat Taxicentrale Amsterdam gekozen heeft voor Counter Creatives & Content m.b.t. marketing- en communicatieondersteuning. Reden van deze samenwerking is de wens van de taxicentrale om zich beter te profileren in de sterk veranderende taximarkt. Het leveren van kwaliteit staat bij TCA voorop. Veiligheid en betrouwbare, snelle service leveren zijn belangrijke speerpunten voor het taxibedrijf.

Binnen de mobiliteitssector bedienen wij al verschillende relaties en zien de dynamische taximarkt als een positieve uitdaging. Counter Content legt de nadruk op het vergroten van de zichtbaarheid in de media en het produceren van (online) content. Verder adviseren wij TCA omtrent de te volgen content en Pr-strategie.
Zusterbedrijf Counter Creatives ondersteunt op het gebied van grafische vormgeving en campagnes. Daarnaast ondersteunt Counter Creatives ook bij de productie van video’s, animaties en fotografie.
Hedy Borreman, CEO van TCA, kijkt uit naar een prettige samenwerking: “TCA wil de komende periode haar naamsbekendheid vergroten en meer mensen in de taxi krijgen. Door samen met Counter Content en Counter Creatives de marketingcampagnes en Pr te professionaliseren, kunnen we TCA weer top-of-mind krijgen bij de Amsterdamse taxigebruiker.”


Taxicentrale Amsterdam

TCA is met 1.500 aangesloten chauffeurs de grootste taxicentrale van Amsterdam. Vanwege de grote spreiding van chauffeurs over de stad, zorgt het taxibedrijf ervoor dat er altijd binnen 5 minuten een taxi voor de deur staat. Alle aangesloten chauffeurs zijn zelfstandig ondernemer, volledig gecertificeerd en hebben een TCA-cursus doorlopen. Zo voorziet TCA Amsterdam van veilig en betrouwbaar taxivervoer.

29 jun 2017
Door Counter Content
achtergrondafbeelding communicatie vacature

Medior communicatieadviseur/pr- en content marketingspecialist gezocht (INGEVULD)

Kan jij (erg) goed schrijven? Kun je termen als big data, private lease en e-health moeiteloos uitleggen? En breng je een gezonde dosis humor mee? Counter Content, B2B pr- en content marketingbureau, groeit en is op zoek naar een ambitieuze en klantgerichte medior communicatieadviseur (32-40 uur per week) om het team te versterken. Vanuit het kantoor in Zaandam (15 minuten reizen van Amsterdam CS), dat we delen met zusterbedrijf Counter Creatives (reclame en design), werken we met een team van ervaren communicatieprofessionals aan interessante, complexe communicatievraagstukken van serieuze klanten uit o.a. de creatieve industrie, tech, zakelijke dienstverlening, automotive, zorg en overheid.
Jij bent vooral uitvoerend bezig en vindt het leuk om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Jouw werk is afwisselend en tijdens een doorsnee week schrijf je bijvoorbeeld een blog en wat persberichten, heb je contact met media, ben je bezig met de voorbereidingen voor een event en verstuur je een nieuwsbrief waarvan je de content ook deelt op social media. Je gaat ook mee op klantbezoek of naar een marketing- of netwerkevent. Aan het eind van de week drink je een biertje op kantoor of ga je mee borrelen op de dam in Zaandam.

Je werkzaamheden op een rij:
– Maken/versturen nieuwsbrieven
– Maken/redactie copy (blogs, nieuwsberichten, persberichten)
– Contact toeleveranciers (opvragen offertes, aansturen vertalingen)
– Content management voor websites
– Social mediamanagement (Facebook. LinkedIn etc.)
– Versturen persberichten
– Bijhouden medianetwerk
– Ondersteuning bij events
– Licht administratief werk
– Project management
– SEO/SEA (basis)
– Aansturen stagiairs
– Algemene ondersteuning senior medewerkers (o.a. maken van pitches, presentaties)

Dit bieden wij:
– De vrijheid om je te ontwikkelen
– Regelmatig feedback om beter te worden
– Contractvorm bespreekbaar (contract/freelance)
– Gezellige en kundige collega’s
– Een lekkere werksfeer bij een compact en creatief bedrijf
– Flexibele werktijden
– Heel veel afwisseling
– Een goed netwerk
– Salarisindicatie 2.500 tot 3.000 euro bruto per maand
– Interessante bonus bij bewezen diensten

Je past bij Counter Content als je:
– Door het vuur voor klanten gaat
– Eerlijk en transparant bent
– Initiatief en ambitie toont
– Humor hebt en kunt relativeren

En dit neem je mee:

– Je kunt (hele) goede teksten schrijven
– Je bent representatief, staat positief in het leven en geeft mensen een goed gevoel
– Je bent een digital native en weet hoe social media, sea/seo en websites/apps werken
– Je hebt ervaring in het zelfstandig aansturen van projecten
– Je kunt zelfstandig werken en collega’s en toeleveranciers aansturen
– Je hebt een opleiding en/of ervaring opgedaan op het gebied van pr, communicatie en/of marketing
– Je bent woonachtig in de regio Zaanstad/Amsterdam/Haarlem

Deze vacature is inmiddels vervuld.

Het maken van een opdracht is onderdeel van de procedure.

 

 

24 apr 2017
Door Counter Content

gezocht: het communicatietalent van de zaanstreek

Ben jij gewapend met een vlijmscherpe pen, een flinke dosis humor en intelligentie en wil je verder in de communicatie? 

Counter Content is op zoek naar het communicatietalent van de Zaanstreek! Je zit in de laatste fase van je studie (HBO/WO) en bent beschikbaar voor minimaal 8 uur in de week met een uitloop naar circa 16 uur. Dat kan flexibel en vullen wij samen met jou in.  

Lees meer

06 apr 2017
Door Counter Content

EDM kiest voor Counter Content

EDM en communicatiebureau Counter Content maken hun samenwerking bekend. Counter Content ondersteunt de dataspecialist met PR en content marketing activiteiten. Daarnaast voorziet het bureau hen van strategisch advies op deze gebieden, met als doel de naamsbekendheid en zichtbaarheid van EDM in de markt te vergroten.

Dataspecialist EDM helpt klanten met het slim inzetten van on- en offline data om zo het maximale rendement te behalen. EDM vergroot het rendement op klantdata door intelligente en pragmatische oplossingen op het gebied van datakwaliteit, klantinzicht en doelgroepbereik. Het bedrijf uit Nieuwegein helpt daarnaast klanten om hun on- en offline doelgroep gesegmenteerd te bereiken.

B2b specialist Counter Content helpt EDM onder andere met het produceren en verspreiden van content en de uitvoer van PR-activiteiten. Zo schrijft Counter Content in samenwerking met EDM onder meer blogs, colums, whitepapers en webteksten. Tevens ondersteunt het communicatiebureau EDM bij de organisatie van evenementen. De dataspecialist bezit een enorme bron van kennis en informatie die zij graag met de markt wil delen. Counter Content adviseert hen hierin in de juiste aanpak en strategie.

Meer weten: www.EDM.nl.

03 feb 2017
Door Counter Content

Persoonality lanceert Jop met Counter Content en Counter Creatives

Persoonality heeft communicatiebureau Counter Content in de arm genomen voor de lancering van Jouw Online Persooneelsmanager, oftewel Jop.  Het bureau uit Zaandam is verantwoordelijk voor de strategie en content van de campagne. Voor het creatief concept en de uitwerking van de campagne is het zusterbedrijf Counter Creatives ingeschakeld. De campagne is landelijk uitgezet via online, social, outdoor en radio. Op de Horecava eerder deze maand is de beursstand van Persoonality in de stijl van Jop uitgevoerd. Doel van de campagne is het genereren van landelijke bekendheid en leads voor het nieuwe portaal.

Persoonality is met ruim 12.500 payrollmedewerkers een van de grootste payrollorganisaties van Nederland en een zelfstandig label van Timing. Het bureau neemt de administratieve, financiële en juridische lasten en risico’s over van hun klanten. Persoonality heeft Counter Content en Counter Creatives gevraagd hen te ondersteunen bij de lancering van Jop. Jop staat voor Jouw Online Persooneelsmanager en helpt ondernemers om personeelszaken efficiënter in te richten, maar is ook een inspiratiebron om betrokken en loyale medewerkers te creëren.

Meer weten: www.persoonality.nl/jop

01 feb 2017
Door Counter Content

Counter content zaal op MIE 2017

Komt dat zien, komt dat zien! Vandaag gaat het MIE van start in de Mediaplaza in Utrecht en wij hebben een eigen zaal. In de Counter Content zaal staat onder andere presentatrice en programmamaker Evelien Bosch, zij leert je alles over onze mediatraining Van Horen, Zien, Zeggen.

Kun je er vandaag niet bij zijn, maar wil je wel meer weten over Van Horen, Zien, Zeggen? Kijk dan op vanhorenzienzeggen.nl!

 

11 jan 2017
Door Counter Content

Officiële edities mediatraining ‘Van Horen, Zien, Zeggen’ van start

Wat is een pakkend verhaal? En hoe sta je zelfverzekerd de media te woord? Op onder andere die vragen geven presentatrice Evelien Bosch (KRO-NCRV, BNN en MTV) en Raymond Bresching (communicatiestrateeg bij Counter Content) in de nieuwe mediatraining ‘Van Horen, Zien, Zeggen’ antwoord. De training wordt gegeven in de mediahub VondelCS in Amsterdam en is geschikt voor iedereen die in aanraking komt met of advies geeft op het gebied van media.

Na een succesvolle pilot met deelnemers van o.a. Sportbedrijf Zaanstad, ALD Automotive en 10ForIT is de mediatraining ‘Van Horen, Zien, Zeggen’ nu voor iedereen te volgen. De training duurt een hele dag en wordt op 16 februari en 9 maart in VondelCS gegeven. Meer informatie over de training is te vinden op www.vanhorenzienzeggen.nl.

De 10 Van Horen, Zien, Zeggen
Aan de hand van 10 tips, ‘De 10 Van Horen, Zien, Zeggen’, lopen deelnemers door alle stappen die een mediaoptreden tot een succes maken. De training vindt plaats in een intieme setting en heeft daarom plek voor maximaal 6 personen. De deelnemers krijgen na het theoretische gedeelte de camera op hen gericht om één of meerdere praktijksituaties naar wens te oefenen. De training is gemaakt voor iedereen die weleens te maken heeft met “de media”. Evelien Bosch: “Onze training is geschikt voor de CEO, woordvoerder, politicus of bekende Nederlander die met regelmaat voor de camera te vinden is, maar ook voor de communicatiemanager of PR-adviseur die hen van advies moet voorzien.”

09 jan 2017
Door Counter Content
Mediatraining Van Horen Zien Zeggen

Lezing mediatraining Van Horen Zien Zeggen op MIE2017

Op 1 februari 2017 geven Evelien Bosch (journalist/presentatrice) en Raymond Bresching (communicatiestrateeg) tijdens het grootste Nederlandse Marketing & Insights Event (www.mie.nl) in het Media Plaza Utrecht, een introductie van de mediatraining ‘Van Horen, Zien, Zeggen’.

Het MIE is hét event waar het allerlaatste op het gebied van marketing, insights en analytics wordt gepresenteerd. Onder de noemer ‘Food for Thought’ kunnen de 2800 marketeers, insights professionals, analisten en overige geïnteresseerden kiezen uit meer dan 100 lezingen, masterclasses, workshops en inspiratiesessies, die de hersens voeden en aanzetten tot denken.

Wil je meer weten over onze mediatraining? Kijk dan op www.horenzienzeggen.nl.

 

01 jun 2016
Door Counter Content

MEDIATRAINING

Hoe ga je om met media en hoe zorg je ervoor dat je verhaal dicht bij de organisatie blijft, maar tegelijkertijd mediageniek is? Op onder andere deze vragen geven Raymond Bresching (partner/strateeg Counter Content) en Evelien Bosch (presentatrice en programmamaker) op dinsdag 13 september tijdens onze mediatraining antwoord. De training stelt de deelnemers in staat een duidelijk, consistent en scherp verhaal over hun organisatie te communiceren.

Evelien Bosch heeft brede ervaring binnen de media, zowel voor als achter de camera. Als radio/ televisiepresentatrice en programmamaker heeft ze gewerkt bij KRO-NCRV, BNN en MTV. Raymond past zijn kennis over het begeleiden van mensen en merken op het gebied van marketingcommunicatie, PR en sociale media toe tijdens de training.

Op een echte medialocatie, het Vondel CS met o.a. de studio van At5 en FunX, krijgen cursisten een stuk theorie gelardeerd met praktijkvoorbeelden uit de mediapraktijk. Een groot gedeelte is gereserveerd voor het oefenen van interviews met de camera. De beelden worden opgenomen door een cameraman en direct teruggekeken. Interesse in de mediatraining van dinsdag 13 september? Neem dan contact op met Rosan Put via rosan@countercontent.nl.

01 jun 2016
Door Counter Content

CORPORATE STORY – MUST OF HYPE?

Een goede en herkenbare corporate story is voor vrijwel elke organisatie noodzakelijk. Counter Content krijgt steeds vaker de vraag om organisaties te helpen bij het vormgeven van dit verhaal. Maar niet alleen het eindresultaat is te gek, ook het proces. Want samen met de klant leggen we stap voor stap het DNA van het bedrijf bloot. 

Een corporate story laat zich gemakkelijk navertellen door medewerkers en relaties. In veel gevallen wordt gekozen voor een externe partij bij het maken van een corporate story. Want een objectieve blik is noodzakelijk om het juiste plaatje van een organisatie te kunnen schetsen.

Benieuwd wat Counter Content kan betekenen voor jullie corporate story? Neem contact op met Dennis via dennis@countercontent.nl.

01 jun 2016
Door Counter Content

HOOGST AANTAL LEADS PER M2 OP ZORG & ICT VAKBEURS

Op de vakbeurs Zorg & ICT, eind april, was Webcamconsult aanwezig met de meest succesvolle stand van de beurs. Counter Content heeft bij de beursdeelname geadviseerd en mede door het concept behaalde Webcamconsult, een platform voor online videoconsult, van alle stands op de beursvloer de meeste leads per m2 binnen.

Benieuwd hoe we dit hebben aangepakt? Bel dan Dennis op 06 – 24130892. Hij legt graag uit hoe wij dit mogelijk hebben gemaakt, én hoe wij de leads daarna nurturen om zo optimaal resultaat te behalen uit de investering.

01 jun 2016
Door Counter Content

HR INNOVATION DAY VAN ALD AUTOMOTIVE

Op donderdag 7 april organiseerden we samen met Reed Business voor ALD Automotive het event HR Innovation Day. Bekende sprekers als Ruud Veltenaar en Joost Uitdewilligen behandelden thema’s als mobiliteit, modern werkgeverschap en innovatie. Lonneke van der Horst sprak namens ALD Automotive in het eigen Mobility Experience Centre in Hoofddorp. Samen met de leasespecialist kijken wij terug op een inspirerende dag voor HR-professionals.

Ruud Veltenaar, filosoof en hoogleraar aan de London Business School, sprak over een nieuwe generatie werknemers en de toekomst van de HR-professional. Lonneke van der Horst, Marketing & Strategy Manager van ALD Automotive zette daarna de nieuwste generatie werknemers centraal door onderwerpen te behandelen zoals het nieuwe autorijden, flexibiliteit en zelfstandigheid. Een persoonlijk en aansprekend verhaal van Creatief Directeur van TinQwise, Joost Uitdewilligen, sloot de dag gepast af. Hij paste de ‘employee life cycle’ toe op de generaties binnen zijn eigen familie en sprak over verschillende praktijkcases van o.a. Hunkemöller, G-Star en ABN Amro. Deze bedrijven maken gebruik van ‘immersive learning’. Dat wil zeggen, het ontwikkelen van je vaardigheden door middel van virtual reality.

Tijdens de netwerkborrel stonden de mannen van TinQwise klaar met hun mobiele ‘Virtual Reality Studio’, waarmee de bezoekers zelf konden ervaren hoe de immersive learning werkt. ALD Automotive liet tijdens het evenement de bezoekers kennis maken met alternatieve vervoersmiddelen, zoals de high speed e-bike en de BMW i3. Benieuwd hoe dit eruit zag? Bekijk hier de foto’s en video van het event.  

Counter Content © 2022
Call Now Button